Lotte met prei

Stefaan Van Beveren

Stefaan Van Beveren (002)

Chef: Stefaan Van Beveren

Ingrediënten

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1,2kg lotte of staartvisfilets
  • 4 stengels prei (wit)
  • 3dl droge witte wijn
  • 6dl room
  • laurier & tijm
  • peper&zout
DSC01037

Bereiding

Doe de gewassen preibrunoise in een diepe ovenschaal en kruid matig met peper en zout.

Leg er de lotte filet(s) op en kruid de vis opnieuw met peper en zout. Besprenkel nu nog enkel met de witte wijn.

Gaar volgens het ‘Low temp cooking’ programma met een kerntemperatuur van 55°C (sonde)

Wanneer het programma beëindigd is de filet(s) uit de schaal nemen en warm houden.

Doe de prei en de bakjus in een sauteuse en laat flink inkoken. Doe er vervolgens de room bij en laat opnieuw tot gewenste dikte inkoken.

De saus is klaar om de vis te naperen.

Bekijk zeker ook:

Lotte met prei 2018-07-23T11:27:21+00:00 Electrolux Professional