Deel

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u gewoon blijft verder surfen zonder uw cookie-settings in uw browser aan te passen, aanvaardt u ons gebruik van cookies.

Kom hier meer over te weten door onze Electrolux cookie guidelines te lezen.
 

Stuur info

Stuur naar verschillende vrienden

Bekijk de e-mail naar je vrienden vooraf Hallo, ik dacht dat je hierin misschien wel geïnteresseerd was.

Sluiten

Projekt Insight - Deel III: Manfred Egli

This template has no view mode

Page properties:

PageCategory:
PageLink: 5547
PageTypeID: 11
PageParentLink: 5546
PagePendingPublish:
PageWorkStatus: 4
PageFolderID: 65650
PageDeleted:
PageSaved: 5/09/2016 11:54:05
PageTypeName: [Professional] Promotion module page
PageChanged: 5/09/2016 10:15:39
PageCreatedBy: smev
PageChangedBy: smev
PageMasterLanguageBranch: nl-BE
PageLanguageBranch: nl-BE
PageGUID: 0F9C9DFB-CD2F-4375-AA8A-0746AE679F12
PageName: Content slijpen
PageVisibleInMenu: True
PageURLSegment: Content-slijpen
PageChildOrderRule: 1
PagePeerOrder: 100
PageExternalURL:
PageChangedOnPublish:
PageStartPublish: 5/09/2016 10:14:00
PageStopPublish:
PageCreated: 5/09/2016 10:14:00
PageArchiveLink:
PageShortcutType: 0
PageShortcutLink:
PageTargetFrame:
PageLinkURL: /Templates/Main/Pages/Empty.aspx?id=5547
PageDelayedPublish:
Heading: Projekt Insight - Deel III: Manfred Egli
HeadingColor:
Text:

Meester van de slijprobot

 

Manfred Egli is verantwoordelijk voor de slijprobot in Sursee en zorgt ervoor dat de kookketels van het Electrolux thermaline gamma over het fijnste oppervlak beschikken. 

Het duurde een tijdje voor de slijprobot bij Electrolux aan de slag kon. Zo zegt Manfred Egli, reeds 26 jaar in dienst bij Electrolux en hij legt ook uit waarom. "Een gebogen oppervlak automatisch helemaal glad slijpen is echt een zware opgave." Gedurende een heel jaar heeft de getrainde robotoperator samen met enkel robotspecialisten gewerkt om de machine uiterst nauwkeurig te programmeren om volgende taak succesvol te kunnen uitvoeren: alle verschillende formaten kookketels en deksels van het Electrolux thermaline gamma tussen de 60l en 500l efficiënt en gelijkmatig slijpen. Uiteindelijk moeten deze grote ketels, belangrijke onderdelen in de hotel- en grootkeukens, aan het einde van het proces vooral glad en glanzend zijn. 

Maar het is natuurlijk niet enkel de esthetiek die belangrijk is. "Hoe gladder het oppervlak, hoe makkelijker het is om schoon te maken," benadrukt de meester het slijpen. En ook de duurzaamheid is afhankelijk van de kwaliteit van het slijpen. De gebruikers in de grootkeukens weten het zeer op prijs te stellen dat elke ketel dezelfde fijne afwerking en dezelfde hoge kwaliteit heeft. "En hier kan de robot echt zijn troeven uitspelen", aldus Egli. "Eenmaal geprogrammeerd voor een specifieke taak, slijpt hij altijd met dezelfde kracht en uithoudingsvermogen. Zo'n uniforme, constante beweging kan de mens niet realiseren." En bovendien: het handmatig slijpen van zo'n grote ketel zou een mens al gauw 10 tot 12 uur kosten en vraagt enorm veel kracht. Terwijl de robot de klus klaart op anderhalf uur.

"Maar uiteraard is de mens niet helemaal vervangbaar, zeker niet wanneer een menselijk oog en oordeel van cruciaal belang is," bevestigt de robotverantwoordelijke. Hierbij kijkt Manfred Egli in de richting van zijn collega's die bijvoorbeeld deksels voor fornuizen, substructuren en andere componenten met de hand slijpen. Machine en mankracht vullen elkaar dus perfect aan.

 

 

Bekijk zeker ook:

M2M Made to Measure Red Dot Award

M2M
Made to Measure



ProThermetic Kookketels en Braadpannen


TextColor:
Image:
ImageAltText:
Link:
LinkProductGuid:
LinkSubCategoryGuid:
LinkText:
ExternalUrl:
TextAndLinkAreaPositionLeft:
TextAndLinkAreaPositionTop:
TextAndLinkAreaWidth:
SetFlash:
Flash:
FlashHeight:
FlashBackgroundColor: #FFFFFF
DividerSetMediaPage:
MediaPage:
FlashWidth:
FlashMovieDivider:
FlashMovieThumbnail:
FlashMovieThumbnailPositionLeft:
FlashMovieThumbnailPositionTop:
FlashMoviePage:
SetImage: