Deel

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u gewoon blijft verder surfen zonder uw cookie-settings in uw browser aan te passen, aanvaardt u ons gebruik van cookies.

Kom hier meer over te weten door onze Electrolux cookie guidelines te lezen.
 

Stuur info

Stuur naar verschillende vrienden

Bekijk de e-mail naar je vrienden vooraf Hallo, ik dacht dat je hierin misschien wel geïnteresseerd was.

Sluiten
Print pagina

Project Insight - Deel II: Peter Goldenberger

Van experiment tot topproduct

 

In het laboratorium van Electrolux Professional in het Zwitserse Sursee ontstaan ideeën voor nieuwe functies van onze toestellen. Tests wijzen uit of deze ook in de praktijk kunnen omgezet worden. We stellen u graag voor aan Peter Goldenberger, labo-technieker in Sursee.

Kookketels, braadpannen en fornuizen staan dagelijks in voor de bereiding van maaltijden voor duizenden gasten of slechts enkele genieters, die een mooie avond beleven in een toprestaurant. Het doel van Peter Goldenberger van het labo in Sursee is dat we voor elke toepassing het meest geschikte toestel kunnen aanleveren. Hij werkt ondertussen al 28 jaar voor Electrolux.

Op dit moment kijkt de laborant naar een thermisch beeld van een fornuis. In dit geval vertelt de warmtebeeldcamera ons nu meer dan wanneer hij op afzonderlijke punten een temperatuursensor of andere sensoren op het fornuis zou zetten. De 58-jarige is met het verloop op de foto - dat wil zeggen de warmtestraling - tevreden. De achterliggende motivatie van al die tests in het labo: het werk van onze klanten zo aangenaam mogelijk maken en hun werk vereenvoudigen en dus vergemakkelijken. 

De laborant in Sursee besteedt een groot deel van zijn tijd aan veiligheidstesten en de bijhorende certificaten. Maar terwijl de beveiliging voor Goldenberger vanzelfsprekend deel uitmaakt van elk toestel in Sursee, gaat voor hem zijn werk veel verder dan dat: "Als een toestel veilig is, dat wil niet zeggen dat het goed is", aldus de laborant.

Tijdens brainstorms met chefs leert hij hoe verschillend de eisen van de apparatuur in werkelijkheid zijn: waar de efficiëntie van de keuken en de workflow centraal staan bij de gebruikers uit de grootkeukensector, leggen restaurateurs meer de nadruk op esthetiek. Wanneer Peter Goldenberger terugkeert naar zijn werkplek door een praktijktest met chef-koks, wil hij steeds de kwaliteit van de toestellen nog verder verbeteren en nieuwe instellingen of configuraties uitproberen.

 

 

Bekijk zeker ook:

M2M Made to Measure Red Dot Award

M2M
Made to Measure



ProThermetic Kookketels en Braadpannen